مدیر مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم تبریز از نیاز مبرم تولیدکنندگان و صنایع این حوزه به نیروهای کاردان و فنی تخصصی خبر داد.
حسین فیضی پور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره فعالیتهای مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم تبریز اظهار کرد: باتوجه به سیاستهای کلان دانشگاه آزاد در راستای مهارتافزایی، تربیت نیروهای ماهر و ترزیق آنها به بدنه تولید کشور توسط مدارس عالی مهارتی پیگیری میشود.
وی افزود: در شرایط کنونی، تعداد نیروهای متخصص و ماهر در حوزه صنعت کفش و چرم بسیار پایینتر از ظرفیت واحدهای تولیدی است و صاحبان این صنایع با کمبود نیروهای ماهر و کاردان روبرو هستند. مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم بهمنظور تربیت و تامین نیروهای کاردان این حوزه آغاز بهکار کرده است. مدیر مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم تبریز بیان کرد: مخاطبان این مدرسه هم میتواند از دانشآموختگان دانشگاهی یا از افراد غیردانشگاهی باشد و محدودیت درخصوص ارائه آموزشهای مهارتی به جامعه مخاطبان خود ندارد.
فیضی پور با اشاره به لزوم توانمندسازی دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاه مطرح کرد: اغلب دانشجویان رشتههای هنرهای تجسمی و گرافیک پس از سپری کردن دوره چهارساله کارشناسی و دورس نظری وقتی وارد فضای حرفهای کار میشوند، فاصله فاحش بین کار و دانشگاه عیان میشود. وی ادامه داد: این مقوله موجب سرخوردگی و احساس ناتوانی دانشجویان میشود و بعضا آنها را از امرار معاش و اشتغال در رشته تخصصی خود باز میدارد. تاکنون هیچ رشته مصوبی در حوزه کفش و چرم در در دانشگاههای مطرح کشور ارائه نشده و این مدرسه مهارتی تنها مرجع آموزشهای تخصصی در این بهشمار میرود.
مدیر مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم تبریز تصریح کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر نخستین و بزرگترین هدف تعیین شده برای این حوزه با اهمیت و موثر در اقتصاد شهری است. بسیاری از دانشجویان رشتههای هنر در سالهای اخیر علاقهمند ورود به صنعت کفش و چرم بودهاند ولی به دلیل نبود آموزشها و هدایتهای مناسب منصرف شدهاند.
درباره تولیدی کفش در اسلامشهر بیشتر بدانید
فیضی پور درباره وجه تمایز آموزشهای مدارس عالی مهارتی با مراکز مهارتافزایی خارج از دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی پس از قریب به 40 سال ارائه خدمت به نظام آموزش عالی دارای یک برِند اجتماعی و ظرفیتهای بالفعل است که مهارت آموزان در این مدرسه مهارتی از ظرفیتهای این دانشگاه نیز بهرهمند میشوند.
وی تشریح کرد: امکانات فیزیکی، استادان و مدارک صادره هنرجویان همگی از دانشگاه آزاد اسلامی تامین و پشتیبانی میشود، از طرفی دانشگاه هیچ چشمداشتی از قِبل موضوعات مالی نسبت به مدارس مهارتی نداشته و تربیت نیروهای توانمند و کارآفرین در اولویت است.
مدیر مدرسه عالی مهارتی کفش و چرم تبریز خاطرنشان کرد: براساس رایزنیهایی که با تولیدکنندگان، اتحادیهها و تشکلهای صنفی صورت گرفته، این واحدهای تولیدی هستند که تقاضای تربیت کار ماهر و کاردان را از دانشگاه مطرح کردهاند و این بهمعنی مهیا بودن بازار کار برای قسمتی از هنرجویان است. البته زمینههای کارآفرینی و ایجاد کسبوکارهای تخصصی برای هنرجویان نیز فراهم خواهد شد